Specialisaties

Specialisaties

Specialisaties

Manuele kinesitherapie
Manuele Therapie

Mobilisatie en zachte manipulaties om gewrichten beter te laten bewegen. Zeer heilzaam bij chronische of terugkerende nek- en rugklachten.

Algemene kinesitherapie
Algemene kinesitherapie

Diepe neuromusculaire massage, neurogene mobilisaties, harmoniserende technieken, stretching, diepe dwarse fricties, medische trainingstherapie ter bevordering van de houding en coördinatie.

Kinesitherapie in de sport
Kinesitherapie in de sport

Gericht revalideren van een geblesseerde sporter vraagt een goede analyse van de omstandigheden waarin blessures ontstaan en een adequaat advies om recidief te voorkomen.

Pilates
Pilates

Dit is een oefentherapie op de mat die zijn voordelen kent op het gebied van fitness en revalidatie. De focus ligt op het versterken van de kernstabiliteit van de romp (rug- en buikspieren), het stabiliseren van de bekken- en schoudergordel en het nastreven van de natuurlijke curves van de wervelkolom.

Myofasciale triggerpunttherapie
Myofasciale triggerpunttherapie

Dit is een systematische manuele therapie om triggerpunten te behandelen. Actieve triggerpunten zijn irriteerbare zones in een (spier)weefsel die op een mechanische druk reageren met een karakteristieke symptomatiek.

KinesioTaping
Kinesiotaping

Kinesiotaping is een techniek afkomstig uit Japan. In tegenstelling tot de klassiek sporttape is kinesiotape een elastische therapeutische tape. De tape wordt gebruikt om pijn te behandelen bij een letsel. De tape stimuleert de circulatie, waardoor spieren en pezen beter herstellen.

Trilplaattraining
Trilplaattraining

Men kan op korte tijd een spiergroep intensief trainen. Het voordeel is ook dat men vroeg in een revalidatie op statische wijze kan starten men oefenen. Een goede begeleiding is wel nodig!

Pelvische reëducatie
Pelvische reëducatie

Enkel in het kader van perinatale kinesitherapie.